DERNEK BAŞKANI

DERNEK BAŞKANIMIZ ZEKİ AKÇİL'İN BİYOGRAFİSİ

21. 09. 1960’ta Isparta da dünyaya geldi. İlköğretimi Isparta Gazi ilkokulu’nda okudu. İlkokula devam ettiği yıllarda Mimar Sinan Camii Müezzin Kayyımı olan Babası Yılmaz AKÇİL Hocaefendi den Kur’an-ı Kerim dersleri aldı.
1973’te Hayırlar Erkek Kur’an Kursuna kaydoldu. Bekir GÜLER Hocaefendi den Kur’an-ı Kerim, Salih ARISOY Hocaefendi den tecvid dersleri aldı. Çünür’lü Hüseyin ÜNSAL Hocaefendi’de Hafızlığa başladı. 1976’da Kur’an Eğitimini tamamlayarak Hafızlık Diplomasını aldı.
1976’da Isparta İmam Hatip Okuluna kaydoldu. Ortaöğretimin ardından İmam Hatip’in Lise kısmını da Isparta da okudu. Lise son sınıfta iken Müezzin Kayyım olarak Mimar Sinan Camiinde kadrolu olarak göreve başladı.
Hafızlık yaptığı yıllarda Sami Efendinin vekili olan Musa TOPBAŞ Hocaefendi den tasavvuf dersi aldı. İmam Hatip’te okuduğu yıllarda Babası Yılmaz AKÇİL Hocaefendiyle birlikte İstanbul’a Sami Efendi Hazretlerini ziyarete gitti. Baş başa yarım saat kadar süren bu sohbet, Zeki AKÇİL’in gönül dünyasında ebedi bir hatıra olarak derin izler bıraktı. Bu büyük “Ruh Mimarı”ndan aldığı feyizli dualar manevi hayatının şekillenmesinde sarsılmaz bir temel oldu. Sonraki yıllarda İki defa daha İstanbul’da Sami Efendi Hazretlerinin sohbetlerine katıldı. Sami Efendiden sonra Isparta da ve İstanbul da Musa TOPBAŞ Hocaefendi’nin sohbetlerinden feyz aldı.
1977-78 yıllarında Konya’da Hasan Hüseyin VAROL Hocaefendi den talim dersi aldı. Yalvaçlı Süleyman KURT Hoca efendiden de talim ve kıraat dersi.
1981-82 eğitim öğretim yılında Isparta İmam Hatip Lise’sinden mezun oldu. Aynı yıl Eskişehir Açıköğretim Fakültesi İş İdaresi Bölümü’nde Lisans eğitimine başladı.
Isparta eşrafından Hacı Nazmi GÜLAL ve Hacı Zeki BAKAL’ın evlerinde Tahir BÜYÜKKÖRÜKÇÜ Hocaefendi’nin akşam sohbetlerine katıldı. Ayrıca Burdur’a giderek Tahir Hoca’nın vaazlarından istifade etti. Hayırlar Derneğine ve Kur’an Kursuna özel bir önem veren Tahir Hocamız ziyaretine gelen Zeki AKÇİL’e “Hafız ol, Âlim ol, Veli ol” diye dua ederdi.
Bu duaların bereketiyle Hafız Zeki AKÇİL, 1984 yılında Isparta Hayırlar Derneğine üye olarak Kur’an Hizmetine başladı. Sonra ki yıllarda Hayırlar Derneği üyeliğinden Yönetim Kurulu üyeliğine geçti.
1986 yılında Askerlik görevine Isparta’da başladı, ardından Antalya’ya geçerek vatani görevini orada tamamladı.
1986 yılında Eskişehir Açıköğretim Fakültesi İş İdaresi Bölümü’nden mezun olarak Lisans Diplomasını aldı. Aynı yıl Nimetullah Camiinde İmam Hatip olarak görev yaptı. Halen Kavaklı Camiinde İmam Hatip olarak göreve devam etmektedir.
Zeki AKÇİL, yirmi yedi yıl Dernek üyesi ve Yönetim Kurulu üyesi olarak hizmet verdiği Hayırlar Derneği’ne 24. 10. 2011 tarihinde Başkan olarak seçildi.
Halen “HAYIRLAR DERNEĞİ” Başkanı olarak, başta Hayırlar Yatılı Kız Kur’an Kursu olmak üzere, Eğitim, Kültür ve Yardım alanında birçok hizmetin yürütülmesine öncülük etmektedir.