EĞİTİM VE KÜLTÜR HİZMETLERİ

EĞİTİM ve KÜLTÜR HİZMETLERİ

Palazoğlu Kız Öğrenci Yurdu

Hayırlar Vakfı tarafından 1990 yılında inşa edilen Hicret Öğrenci Yurdu şu anda Şahaloğlu Öğrenci Yurdu olarak 96 Üniversite Öğrencisini ağırlamaktadır. 1998 yılında Hayırlar Vakfı tarafından Üniversite yakınında yaptırılan Öğrenci Yurdu da, şu anda Palazoğlu Kız Öğrenci Yurdu olarak 160 Üniversite Öğrencisine hizmet vermektedir.

Hayırlar Vakfı, gönülleri Kur’an’ın feyiz ve bereketiyle huzura kavuşturmak amacıyla Cuma akşamları Hayırlar Kültür Merkezi’nde geniş katılımlı “İRFAN SOHBETLERİ” düzenlemektedir. Madde ve teknolojinin arasında sıkışan ve bunalan ruhlar, irfan sohbetlerinde İlahî rahmetin ılık ikliminde rahatlamaktadır.

İrfan Sohbetleri

İlimlerin anayasası olan Kur’an’ı, işaret ve incelikleriyle anlayabilmek gayesiyle Hayırlar Vakfı Kültür Merkezinde haftada iki gün “ARAPÇA” dersleri düzenlenmektedir. Hz. Peygamber’in (s.a.s.) “Kolaylaştırın, zorlaştırmayın” tavsiyesinden hareketle, Sarf ve Nahiv ilimleri en kolay ve anlaşılır yöntemlerle işlenmekte, gramer konuları Kur’an ayetleri üzerinde gösterilmektedir. Ayrıca, güncel konuşmalara yönelik “Pratik Arapça” ve “Tercüme” egzersizleri yapılmaktadır.

Hayırlar Vakfı Kültür Merkezinde; Allah’ın Kelamının tecvid ve tertil üzere okunmasını sağlamak amacıyla  “Kur’an-ı Kerim Dersleri”, Hafızların ve Din Görevlilerinin mihrabı sesleriyle süslemeleri için “Kıraat ve Makam Dersleri”, Hz. Mevlâna’nın ardında Ney sesinden İlahi aşkı duymak isteyenler için “Ney Kursları” düzenlenmektedir.