VAKIF BAŞKANI

BAŞKANIMIZ RIFAT YILMAZ'ın BİYOGRAFİSİ

20. 05.1955’te Ankara da dünyaya geldi. İlköğretimi Ankara da okudu. 1968 yılından itibaren farklı Hocalardan Kur’an-ı Kerim ve Arapça dersleri aldı. Sarf’ta; Emsile, Bina, Maksud kitaplarını; Nahiv’de ise Avamil ve İzhar kitaplarının tamamını, Kafiye Kitabının da yarısını okudu.

1971 de Hayırlar Erkek Kur’an Kursuna kaydoldu. Çünür’lü Hüseyin ÜNSAL Hocaefendi’de Hafızlığa başladı. Aynı zamanda Salih ARISOY Hocaefendi’nin yanında tecvid derslerine devam etti. 1973’te Kur’an Eğitimini tamamlayarak Hafızlık Diplomasını aldı.

1975 yılında askerlik görevi için İzmir Foça Komando Okuluna gitti. Oradan İstanbul’a geçerek askerlik görevini İstanbul da tamamladı.

1984 yılında Isparta’da Müezzinlik Sınavına girdi ve Mimar Sinan Cami’ine müezzin olarak atandı. 1985 yılında bilfiil başladığı müezzinlik görevinden onbeş gün sonra Hayırlar Yatılı Erkek Kur’an Kursu’ndan gelen talep üzerine Fahri olarak Kur’an Kursu Öğreticiliğine başladı.

1987 yılında Kur’an Kursundaki fahri görevi sona erdi. Mimar Sinan Cami’inde görev yaptığı bu dönemde Ortaöğretim ve Lise derslerini dışarıdan tamamladı. 1990 yılında Açıköğretim Fakültesinden mezun oldu.

Kur’an hizmetindeki gayreti ve muvaffakiyeti sebebiyle Hayırlar Vakfı Başkanı Mehmet ARTAN’ın girişimiyle 1990 yılında süresiz olarak Hayırlar Kur’an Kursunda Öğreticiliğe başladı. 1993 yılında Kur’an Kursu Öğreticilik Sınavını kazanarak resmen Kur’an Kursu Öğreticiliğine atandı. Bir ay sonrada Hayırlar Kur’an Kursunun Yöneticiliğine başladı. Öğreticilik ve Yöneticilik görevini beraber yürüttü.

2002 yılına kadar Hayırlar Kur’an Kursunda Hafız yetiştirdi. Sekiz yıllık kesintisiz eğitimin başlamasıyla Hayırlar Erkek Kur’an Kursu, Kız Kur’an Kursu’na dönüştüğünden Mekke Kur’an Kursuna atandı. 2002-2009 yılları arasında Mekke Kur’an Kursu’nda Öğretici ve Yönetici olarak görev yaptı. 2009 yılında emekli oldu.

Hayatını, geleceğin aydınlık dünyasını kuracak bir “Kur’an Nesli” yetiştirmeye adayan Rifat YILMAZ; 1985’ten bugüne yüzlerce Hafız Öğrenci yetiştirdi ve yetiştirmeye devam etmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

1989 yılından itibaren Hayırlar Vakfı’na ve Hayırlar Derneğine üye olan Rifat YILMAZ, halen Kur’an Kursu Öğreticiliği, Yöneticiliği ve HAYIRLAR VAKFI Başkanlığı görevine devam etmektedir.