HAYIRLAR YATILI KIZ KUR’AN KURSU

Hayırlar Yatılı Kız Kur’an Kursu; Hanım âlimlerin önderi Hz. Aişe annemizin izinde, bilgi çağını “Vahiy Bilgisiyle” buluşturacak “Âlimeler” yetiştirmek amacıyla 2002 yılında hizmete başladı.

Kur’an Kursumuz; donanımlı sınıfları, konforlu yatakhaneleri, yüzyetmiş kişi kapasiteli lüks yemekhanesi, peyzaj çalışması yapılmış ferah ve geniş bahçesi, voleybol ve basketbol sahaları, şehrin gürültüsünden uzak sakin ortamıyla Hafızlık ve Kur’an Eğitimi için son derece elverişli konumdadır.

Kur’an ahlakıyla bezenmiş erdemli nesiller yetiştirmeyi gaye edinen Deneyimli Eğitim Kadromuz, Hafızlık Yarışmalarında Bölge Birincilikleri ve Türkiye Dereceleri alan başarılı öğrenciler yetiştirmektedir.

Yüzelli öğrencinin yatılı olarak eğitime devam ettiği Hayırlar Kız Kur’an Kursun’da her sene onbeş-yirmi öğrenci “Hafız-ul Kur’an” olma ebedi şerefini kazanmakta, mezun olan öğrenciler “Taç Giyme Töreninde” Hafızlık Diplomalarını almaktadır.

Yaz döneminde üçyüz elli öğrenci sabah 8.30’da servislerle Hayırlar Kur’an Kursuna gelmektedir. Öğle yemeğini Kursta yiyen bu öğrenciler saat 15.00’e kadar Kur’an ve Dini Bilgiler Eğitimine devam etmektedir. İkiyüz yatılı öğrenciyle birlikte Yaz Döneminde Hayırlar Kur’an Kursunda toplam beşyüzelli öğrenciye eğitim verilmektedir.

Okulla Birlikte Hafızlık” projemiz kapsamında İlköğretim 4. Sınıfı bitirmiş yirmi öğrencimiz yatılı olarak Kursumuzda kalmakta ve Kur’an Kursu Müfredatına uygun olarak Kur’an Eğitimi almaktadır. Bu öğrencilerimiz gündüz servisle okula gitmekte saat 16.00 ile 22.00 arasında ise Kursumuzda Kur’an-ı Kerim öğrenmektedir.

Kursumuzda; öğrencilerimizin kendi isteklerine göre çeşitli pastalar ve yemekler yaparak mutfak becerilerini geliştirmeleri amacıyla özel bir mutfağımız bulunmaktadır. Öğleden sonraki uygun saatlerde, sırası gelen sınıf bu mutfakta hazırladığı yiyecekleri arkadaşlarıyla paylaşmaktadır.

Öğrencilerimiz, ilim ve hikmet hazinelerinin kendisinde özetlendiği “En Büyük Haber” (Nebeün Azîm) olan Kur’an’ın ilk emrine uyarak kütüphanemizi şenlendirmektedir.

Kursumuzda; sosyal ve sanatsal etkinlikler çerçevesinde Halk Eğitimden gelen Öğreticiler tarafından “Ebru Sanatı” ve “Dikiş-Nakış Eğitimi” verilmektedir. Ayrıca yakında dil çalışmaları kapsamında, isteğe bağlı olarak “Arapça” ve “İngilizce” Kursları düzenlenlenecektir.

Hayırlar Yatılı Kız Kur’an Kursu; Selimiye Cami, Kur’an Kursu Binası ve on daireli lojmandan oluşan, ihtiyaçları HAYIRLAR VAKFI ve DERNEĞİ tarafından karşılanan, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı bir Eğitim Kurumudur.